Welcome Welcome How to How to FAQ FAQ

Muziek Online Zakelijk van KPN

Muziek Online Zakelijk van KPN is moderne achtergrondmuziek voor zakelijk gebruik zonder de jaarlijkse Buma/Stemra en Sena licenties. Geschikt voor iedere ondernemer die in een openbaar toegankelijke ruimte muziek wil afspelen. Denk hierbij onder andere aan restaurants, kledingzaken, bedrijfskantines, showrooms, bouwmarkten en fitnesscentra. Demo beluisteren? muziekonlinezakelijk.nl/demo

Bestellen?

Opties en Bestel

Uw voordelen:

 • geen jaarlijkse Buma/Stemra & Sena kosten;
 • moderne achtergrondmuziek voor uw klanten en personeel;
 • geen reclames van uw concurrent in de zaak;
 • eenvoudig streamen vanuit een internetbrowser;
 • muziekprogramma’s continue onderhouden;
 • per maand af te sluiten / op te zeggen.

Tevreden?

Bent u tevreden over Muziek Online Zakelijk? Vertel het door. Deel deze pagina bijvoorbeeld met een collega-ondernemer die u een warm hart toedraagt:

Hoe werkt het?

De muziekspeler?

De bediening is vergelijkbaar met een radio. Het standaardpakket bestaat uit drie muziekkanalen om uit te kiezen: LOUNGE (jazz, chill-out en vocaal/akoestisch), POP (pop, soul en singer-songwriter) en CHART (hoge energie, pop-rock, urban en dance). In de muziekspeler vindt u de pauze/afspeelknop in het midden.

Wat heeft u nodig?

De muziekspeler werkt in de meeste internetbrowsers op uw PC, Mac, laptop, tablet. Onder het tabblad ANDERE VRAAG? vindt u hier meer informatie over. Daarnaast moet uw computer aangesloten zijn op het internet en op het geluidssysteem in de zaak.

Maatwerk?

Klanten met specifieke wensen worden bediend met een maatwerk muziekprogramma afgestemd op de 'brand identity' en de doelgroep, eventueel aangevuld met eigen (reclame)boodschappen. De selecties en maandelijkse updates van de muziekprogramma's worden verzorgd door onze business partner Tribe of Noise: een wereldwijd muziekplatform met tienduizenden artiesten die muziek in eigen beheer uitbrengen.

Opzeggen Buma/Stemra en Sena?

Met het afsluiten van uw Muziek Online Zakelijk abonnement kunt u de Buma/Stemra en Sena licenties opzeggen. Beide licenties kunnen via één eenvoudige e-mail beëindigd worden. MEER UITLEG.

Veel gestelde vragen

Wat is Muziek Online Zakelijk?

Moderne achtergrondmuziek voor zakelijk gebruik zonder de jaarlijkse Buma/Stemra en Sena licenties.

Uit welke onderdelen bestaat deze KPN dienst?

De muziekselectie en verversing van de programma's wordt verzorgd door onze business partner Tribe of Noise: een wereldwijd muziekplatform met tienduizenden artiesten die muziek in eigen beheer uitbrengen. Wij staan garant voor de online distributie van de muziekprogramma's naar de klant en helpdesk ondersteuning bij eventuele vragen en/of storingen.

Biedt Muziek Online Zakelijk ook maatwerk muziekprogramma's?

Ja. Naast de standaard Muziek Online Zakelijk mediaspeler verzorgen wij voor klanten maatwerk mediaspelers met muziek die aansluit op de specifieke doelgroep. Eventueel aangevuld met eigen jingles en reclameblokken. Meer weten? Neem contact met ons op.

Wat heeft u nodig aan apparatuur?

 • Stabiel internet, bij voorkeur geen draadloos. De standaard dienst zelf gebruikt slechts 128 kb/s. In maatwerkomgevingen kan zelfs een lagere bandbreedte ingeregeld worden
 • Een PC, Mac, laptop of tablet computer met een recente internetbrowser. Heeft u al een professionele internetradio staan? Neem dan contact met ons op.
 • Een audiokabel die aan één kant verbonden is met de geluidskaart van de computer of de koptelefoon uitgang op de tablet en aan de andere kant met de geluidsinstallatie in de zaak of rechtstreeks met versterkte luidsprekers
 • Geluidsinstallatie of versterkte luidsprekers

In welke internetbrowsers werkt de mediaspeler?

De volgende browsers worden ondersteund door de Muziek Online Zakelijk mediaspeler:

 1. Windows:
  1. Internet Explorer 8, 9, 10 of 11
  2. Chrome
  3. Firefox
  4. Opera
 2. Mac:
  1. Safari 5, 6 of 7
  2. Chrome
  3. Firefox
  4. Opera
 3. Mobile:
  1. Chrome op Android
  2. Safari op iOS 6 of 7

De mediaspeler lijkt niet te werken, wat kunt u zelf controleren?

 1. X Inderdaad. Ons systeem meldt dat uw IP adres niet wordt herkend. Log s.v.p. (opnieuw) in.
 2. De eerste keer dat u vanaf een computer inlogt worden er op de achtergrond een aantal controles uitgevoerd. Als u op de afspeelknop drukt kan het dan ook 10-20 seconden duren voordat de muziek te horen is. De volgende keer dat u op dezelfde computer inlogt gaat het verbinden sneller.
 3. U weet niet zeker of de browser verouderd is (zie vorige vraag)? Deze informatie vindt u meestal terug in het menu onder "about [browser]". Als u er niet uitkomt kunt u ook een andere (recente) browser installeren en de dienst daarin openen
 4. Als u twijfelt of er iets mis is met het geluid open dan bijvoorbeeld een video op YouTube om te testen of daar wel geluid vandaan komt
 5. Onze mediaspeler gebruikt een aantal scripts die door uw internetbrowser moeten worden toegestaan. Als u in de browserinstellingen een hoog beveiligingsniveau heeft aanstaan kan het zijn dat uw browser deze scripts blokkeert. Door het beveiligingsniveau te veranderen naar de standaard beveiligingsinstellingen van uw browser kan het probleem opgelost zijn.

De mediaspeler lijkt nog steeds niet te werken. En nu?

Neem s.v.p. direct contact met ons op.

Wat is het verschil tussen Buma/Stemra en Sena?

Buma/Stemra is de collectieve beheerorganisatie die vergoedingen int, in het belang van de aangesloten muziekuitgevers, tekstdichters en componisten. Sena int ook vergoedingen maar dan in het belang van platenmaatschappijen en uitvoerende artiesten.

Hoe beëindig ik onze Buma/Stemra en Sena licenties?

U kunt uw bestaande licenties (Buma/Stemra en Sena) schriftelijk opzeggen via service@mijnlicentie.nl onder vermelding van uw licentienummers en contactgegevens. Stuur voor de zekerheid een kopie van het certificaat mee dat u van ons ontvangt bij het afsluiten van de dienst. Als reden vermeldt u dat u alleen nog gebruik maakt van het rechten-inclusieve repertoire van Tribe of Noise.

Mag ik ook af en toe mijn eigen radio aanzetten?

Nee, niet tijdens de openingstijden. Draait u naast de door ons geleverde rechten-inclusieve muziek ook andere muziek in het bedrijf (openbaarmaking) dan bent u veelal verplicht om een vergoeding aan Buma/Stemra en Sena te betalen. Voor besloten feesten gelden in sommige gevallen gunstige uitzonderingen. Meer informatie.

Wat is het verschil tussen deze muziekdienst en bijvoorbeeld Spotify?

De muziekdienst Spotify is een consumentenpropositie. Muziek Online Zakelijk is een zakelijke muziekdienst. Spotify mag dus niet gebruikt worden voor zakelijke doeleinden. Meer informatie.

Kan ik mijn pand voorzien van verschillende muziekdiensten?

Ja. Denk bijvoorbeeld aan een automobielbedrijf met in de showroom muziek van Muziek Online Zakelijk en in de werkplaats een landelijke radiozender. Alleen voor de werkplaats gelden dan de Buma/Stemra en Sena licenties.

Kan ik in mijn pand tegelijk verschillende Muziek Online Zakelijk genres afspelen?

Ja, maar dan heeft u meerdere licenties nodig. Met elke licentie kunt u via de muziekspeler 1 kanaal tegelijk afspelen.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Wij zijn u graag van dienst. Neem contact met ons op.

Contact

We hebben uw vraag of opmerking ontvangen en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Algemene voorwaarden

Op de dienst Muziek Online Zakelijk zijn de Algemene Levereringsvoorwaarden van KPN van toepassing en de aanvullende voorwaarden voor ICT dienstverlening. Beide documenten kunt u downloaden op www.kpn.com/allevoorwaarden.

Colofon

Muziek Online Zakelijk is een dienst ontwikkeld door KPN.

Hoofdkantoor:

Koninklijke KPN N.V.
Maanplein 55
2516 CK Den Haag

Telefoon: (070) 343 43 43

KvK-nummer: 02 04 52 00